Chokladkaka (med riktigt mumsig smet)

Här har du en riktigt mumsig CHOKLADkaka. Den var väldigt omtyckt. Nu kan jag ju säga att det är slut med kladdkakor utan riktig choklad i. Inte svårt var det heller, så nu har jag ingen ursäkt längre.

Receptet är för 6-8 personer/en rundform.

125 gram smör
200 gram mörk blockchoklad
2 dl socker
4 ägg
1,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smörj en kakform, 24-26 centimeter, med löstagbar kant. Vispa ägg och socker luftigt och rör sedan ner mjölet. Smält smöret och rör ner 150 gram av chokladen. Blanda ner choklad- och smörblandningen i smeten och slå i formen. Grädda i 175 grader cirka 35 minuter. Täck kakan om den får för mycket färg. Låt resten av chokladen smälta på den varma kakan och bred ut till ett jämnt täcke. Ställ svalt och låt gärna kakan vila över natten innan den serveras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen