Rosenbröd
Detta var vad jag hade ingredienser till hemma. Inte för att jag klagar för det. Jag älskar dessa små goda bröd.
ca 40 stycken
100 g smör
5 dl mjölk
100 g jäst
1 tsk salt
14 dl mjöl
Vallmofrön
ägg (att pensla med)
Smält smöret ihop med mjölken(37°). Smula sönder jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör ihop degen. Låt jäsa 30 min. Rulla ihop till små bollar. Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med ägg och strö över vallmofrön. In i ugnen 250°, 8-10 minuter.

ca 40 stycken
100 g smör
5 dl mjölk
100 g jäst
1 tsk salt
14 dl mjöl
Vallmofrön
ägg (att pensla med)
Smält smöret ihop med mjölken(37°). Smula sönder jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör ihop degen. Låt jäsa 30 min. Rulla ihop till små bollar. Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med ägg och strö över vallmofrön. In i ugnen 250°, 8-10 minuter.

Kommentarer
Trackback