Citrus- och kycklingsallad
Sallad kan man ju göra i hur många varianter som helst. Det grymma är ju att du kan variera med precis vad du vill. Allt funkar i sallad. Jag är kass på att göra sallad dock, tycker det tar så lång tid/jobbigt att stå och skära upp allt. Men här är lite inspiration iaf.
4 portioner
4 st Kycklingfilé (helst majskyckling)
1 Citron
4 msk Olivolja
100 gram Svarta bönor (burk)
3 dl Bulgur (gryn)
1 msk Kycklingfond (konc)
1 kruka Basilika
50 gram Jungfrusallat (blands.)
1 Rödlök
Salt & peppar
2 dl Hallon till garnering
Sätt ugnen på 150°C. Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna. Riv gult skal av citronen. Häll hälften av oljan i en ugnsfast form. Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan. Strö över rivet citronskal. Salta, peppra. Sätt in i ugnen i 30 minuter. Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök. Blanda bönor med sallat, basilika och lök i en bunke. Pressa citronsaft över.
Skiva kyckling och lägg över. Ringla över lite olivolja. Salta? Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.

4 portioner
4 st Kycklingfilé (helst majskyckling)
1 Citron
4 msk Olivolja
100 gram Svarta bönor (burk)
3 dl Bulgur (gryn)
1 msk Kycklingfond (konc)
1 kruka Basilika
50 gram Jungfrusallat (blands.)
1 Rödlök
Salt & peppar
2 dl Hallon till garnering
Sätt ugnen på 150°C. Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna. Riv gult skal av citronen. Häll hälften av oljan i en ugnsfast form. Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan. Strö över rivet citronskal. Salta, peppra. Sätt in i ugnen i 30 minuter. Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök. Blanda bönor med sallat, basilika och lök i en bunke. Pressa citronsaft över.
Skiva kyckling och lägg över. Ringla över lite olivolja. Salta? Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.

Kommentarer
Trackback