Mammas Köttgrotta
800–1000 g Nötfärs
1 ägg
ströbröd/mjölk
salt
peppar
malen kryddpeppar
Grädde
Häll ströbröd i ett litet glas och häll över mjölk låt stå och dra en stund. Rör ihop nötfärsen, ägg, ströbrödblandningen, salt, peppar och kryddpepparn och forma till en limpa. Stek runt om (i gryta). Häll på vatten så att det täcker 1/3, vänd då och då (i ca 45 min). Lyft upp limpan och gör sås på skyn. Red med mjöl/mjölk, salt, kryddpeppar och grädde.
Jag brukar steka en liten klump bara för att smaka av hur kryddningen är.

Tillbehör: Kokt potatis, ärtor/morötter (på burk). Koka ärtor och morötterna i spadet.

1 ägg
ströbröd/mjölk
salt
peppar
malen kryddpeppar
Grädde
Häll ströbröd i ett litet glas och häll över mjölk låt stå och dra en stund. Rör ihop nötfärsen, ägg, ströbrödblandningen, salt, peppar och kryddpepparn och forma till en limpa. Stek runt om (i gryta). Häll på vatten så att det täcker 1/3, vänd då och då (i ca 45 min). Lyft upp limpan och gör sås på skyn. Red med mjöl/mjölk, salt, kryddpeppar och grädde.
Jag brukar steka en liten klump bara för att smaka av hur kryddningen är.

Tillbehör: Kokt potatis, ärtor/morötter (på burk). Koka ärtor och morötterna i spadet.

Kommentarer
Trackback