Kalops
800–900 g Grytbitar av nötkött
2 Lagerblad
15 kryddpepparkorn
mjöl
mjölk
grädde
Bryn i stekpanna. Sata och peppra. Fyll på med vatten så att det täcker. Lägg i lagerbladen och kryddpepparkornen. Låt puttra i 1 ½ timma. Luft ur köttet, sila bort lagerblad och kryddpepparn. Red med mjöl/mjölk. Ha i en skvätt grädde. Smaka av med salt och kryddpeppar.
Tillbehör: Kokt potatis, rödbetor och smörgåsgurka.

2 Lagerblad
15 kryddpepparkorn
mjöl
mjölk
grädde
Bryn i stekpanna. Sata och peppra. Fyll på med vatten så att det täcker. Lägg i lagerbladen och kryddpepparkornen. Låt puttra i 1 ½ timma. Luft ur köttet, sila bort lagerblad och kryddpepparn. Red med mjöl/mjölk. Ha i en skvätt grädde. Smaka av med salt och kryddpeppar.
Tillbehör: Kokt potatis, rödbetor och smörgåsgurka.

Kommentarer
Trackback