Säsong för Rabarberpaj
Då har säsongen för Rabarber satt igång. Så nu byts hallonen ut i min favoritpaj till rabarber. Gjorde paj i helgen och yterliggare en i början av veckan och tog med till jobbet.
2-3 rabarber (beror på hur långa de är)
3 ägg
2 ¼ dl socker
2 ¼ dl vetemjöl
100 g smör
1 dl pärlsocker
Dela rabarbern i ca 1 cm bitar, är inte så noga. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölet under omrörning(inte vispning) Häll smeten i en välsmord och bröad pajform. Fördela rabarbern ovanpå. Hyvla det kalla smöret direkt från paketet över rabarberna med osthyvel. Strö pärlsockret jämnt över hela ytan. Grädda i ugn 175°, 35-45 min. Servera med glass/grädde. (Rabarbern kan bytas mot hallon, eller vinbär.)

2-3 rabarber (beror på hur långa de är)
3 ägg
2 ¼ dl socker
2 ¼ dl vetemjöl
100 g smör
1 dl pärlsocker
Dela rabarbern i ca 1 cm bitar, är inte så noga. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölet under omrörning(inte vispning) Häll smeten i en välsmord och bröad pajform. Fördela rabarbern ovanpå. Hyvla det kalla smöret direkt från paketet över rabarberna med osthyvel. Strö pärlsockret jämnt över hela ytan. Grädda i ugn 175°, 35-45 min. Servera med glass/grädde. (Rabarbern kan bytas mot hallon, eller vinbär.)
