Säsong för Rabarberpaj
Då har säsongen för Rabarber satt igång. Så nu byts hallonen ut i min favoritpaj till rabarber. Gjorde paj i helgen och yterliggare en i början av veckan och tog med till jobbet.
2-3 rabarber (beror på hur långa de är)
3 ägg
2 ¼ dl socker
2 ¼ dl vetemjöl
100 g smör
1 dl pärlsocker
Dela rabarbern i ca 1 cm bitar, är inte så noga. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölet under omrörning(inte vispning) Häll smeten i en välsmord och bröad pajform. Fördela rabarbern ovanpå. Hyvla det kalla smöret direkt från paketet över rabarberna med osthyvel. Strö pärlsockret jämnt över hela ytan. Grädda i ugn 175°, 35-45 min. Servera med glass/grädde. (Rabarbern kan bytas mot hallon, eller vinbär.)
2-3 rabarber (beror på hur långa de är)
3 ägg
2 ¼ dl socker
2 ¼ dl vetemjöl
100 g smör
1 dl pärlsocker
Dela rabarbern i ca 1 cm bitar, är inte så noga. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölet under omrörning(inte vispning) Häll smeten i en välsmord och bröad pajform. Fördela rabarbern ovanpå. Hyvla det kalla smöret direkt från paketet över rabarberna med osthyvel. Strö pärlsockret jämnt över hela ytan. Grädda i ugn 175°, 35-45 min. Servera med glass/grädde. (Rabarbern kan bytas mot hallon, eller vinbär.)
Kommentarer
Kommenterat av Susanne
Hej!
Jag har lånat en bild på köttbullar av dig till min blogg. Hoppas det är ok?
Kommenterat av Anna
Susanne: Inga problem! Men jag skulle uppskatta om du hänvisar vart bilden kommer från.
Trackback