Kanske inte riktigt baguetter
Hjälp vad kletig degen blev. Var ju helt omöjligt att få till det. Det rann ju bara ut som en smet. Så jag la/hällde över degen i en form istället. Men det funkade lika bra. Det blev gott ändå. Men jag vet inte, den kanske ska vara så kletig... fast det var ju stört omöjligt att knåda/röra eller få den att hålla en form. Allt bara kleta sig fast på fingrarna. Kanske får testa igen men kanske ha i lite mer mjöl.
Så här blev resultatet iaf...


Så här blev resultatet iaf...


Kommentarer
Kommenterat av Pappa
500 g mjöl och 400 g mjöl. Det låter som på tok för lite mjöl i smeten.
Man kan, tycker jag, ha lite extra med salt i baguette-smeten också så blir det lite mer sälta. Jag brukar ha i lite olja också. Tips: skvätt lite kallt vatten på den under gräddningen så får man en krispigare skorpa.
Varför heter det grädda förresten? Gräddat, nygräddat osv?
Vi diskuterade det kring matbordet i förrgår men kom inte till något svar. Det kan ju inte ha något med grädde att göra, eller? Någon som vet?
Kramar
Trackback