Jordgubbssallad

Jag hittade detta receptet i tidningen Buffé (kundtidningen från ICA) för några år sedan och den har blivit en sommarfavorit. Passar till lax (som salladen var matchat med i Buffé) men lika bra till grillat kött. Detta receptet är räknat på 4 personer.

250 g jordgubbar
150 g babyspenat
1/2 rödlök
1 dl svarta kalamataoliver
100 g grekisk fetaost
flingsalt, nymalen svartpeppar
3 msk kallpressad raps- eller olivolja
1 msk hallonbalsamvinäger (eller vanlig balsamvinäger)

Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Skölj och torka spenaten. Skala och strimla rödlöken fint. Blanda allt i en skål med oliver och smulad fetaost. Tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar. Vispa ihop rapsolja med hallonbalsamvinäger. Häll över salladen och blanda noggrant. Servera genast.


Ska försöka ta en bild på salladen under semestern... som nu är här. Så ni kanske blir lite mer inspirerade när ni ser hur mumsig den ser ut, med alla härliga färger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen