Fetaostlax

Då var hösten på väg. Då åker ju även höst favoriterna fram igen. Detta är en jätte smarrig rätt och jag skulle säga att den är lätt att göra också. Servera den med rotgrönsaker i ugnen. Här är receptet igen. Har nog lagt upp det någon gång innan men här kommer det igen.

4 port, 35-45 min

700 g laxfilé
150 g Fetaost
2 dl Creme Fraiche
1-1½ dl Blandade oliver (gröna/svarta)
1 vitlöksklyfta
Oregano

Mosa fetaosten och hacka oliverna fint. Blanda med creme fraichen. Krydda med oregano och pressa i vitlöken. Gillar du vitlök kan du ta två men smaka av. Röran ska inte bli för lös så ha inte i för mycket creme fraiche, då rinner den av laxen och hamnar överallt förutom på laxen. Smeta ut röran över fisken och in i ugnen på 200° i ca 20–30 min beroende på hur stor och tjock laxbiten är.
Jag brukar servera med ugnsrostade rotfrukter.


Latmans kyckling i ugn

En superlätt rätt. Bara att dela upp allt lite grovt och lägga i en panna.

1 hel kyckling
Potatis
Morötter
Rödlök
Vitlök
Salt
Peppar
Olivolja
Timjan

Dela kycklingen på mitten och lägg i pannan. Dela morötterna och potatisen i 4 delar. Rödlöken i klyftor, du behöver inte ens skala den. Ner med allt i pannan och lägg ner några vitlöksklyftor med skalet kvar. Häll över olivolja, salta och peppra, ha över mycket timjan. In i ugnen på 250 grader i 1-1,5h, tid beror lite på din ugn. För mig tog det 1,5 h.


Nudelwok

Nudelwok med anor från min gymnasietid. Super lätt. Var man hungrig när man kom hem efter skolan så var det bara att sätta på en kastrull med vatten och ner med nudlarna, blanda med wok grönsakerna. KLART! Igår blev det en repris.

Biff eller kyckling
Nudlar
Wokgrönsaker
Soya
Salt och peppar

Sätt på vatten i en kastrull. Strimla biffen eller kycklingen, ner i stekpanna och bryn snabbt bara så att det får färg runt om. Lägg åt sidan. Koka nudlarna och i med kryddorna som följer med. I med wokgrönsakerna i het panna och skaka runt lite, salta och peppra. Vänd ner nudlarna och köttet, krydda med salt, peppar och soya. KLART!


RSS 2.0


Tidningsbutiken.se
Matbloggstoppen