Mys på landet

Igår blev det mys bland klipporna. Med lite bubbel och favorit chipsen. Mmmm... semester! Skönt att vara ledig ett tag. Dock är det inte bara en massa oplanerade dagar jag har framför mig. Det är en del inplanerat. Mest skoj så klart. En hel del grillning och matlagning blir det också.


Efter att ...

Efter att ha haft denna fjärilen snurrandes runt mig en stund så insåg jag att den var här för att stanna. Så in i huset efter kameran och utanför dörren satt han/hon och väntade så snällt och sög i sig nektar. Den bästa modell jag haft tror jag. Visade sig från sin bästa sida hela tiden. Är det inte underbart med sommar och allt liv?


Bönsallad

Känns som att jag tjatar om denna med det är bara för att jag tycker att den är så god och superlätt att göra. Har man inte alla ingredienser så gör det inget. Ta vad du har. Ibland gör jag den bara med olivolja, vitlök och citron. Lika gott det.

Blir 4 portioner

3 msk Olivolja Extra Vergine
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk citronsaft
salt och peppar
2 kartonger Zeta Svarta Bönor (380 g), sköljda
lite rucola, grovt skuren
1 kruka persilja, finhackad
parmesanost

Blanda olivolja, vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönor, rucola och persilja. Lägg på tallrik och strö över hyvlad parmesanost.


Var é svamparna?

Vi gjorde ett försök på att ta oss ut i skogen och leta svamp förra veckan. Det gick så där. Efter en timmas promenad i skogen med mygg och knott tuggandes i nacken på oss så gav vi upp. Det enda vi fick var lite motion och 9 små blåbär. Fanns inte mycket i skogen i helgen. Får bli ett till försök senare...


Sommarmorötter på grillen

Nu i veckan var jag ute och drog upp lite morötter i landet. Dem växer som ogräs. Jag tyckte jag drog upp hur många som helst men när jag tittade på landet så hade jag inte ens dragit upp en fjärdedel. Vi lade dem i foliepaket och sedan på grillen. Mums!

Dela morötterna i mindre bitar (mindre bitar = kortare tid på grillen). Krydda med salt, peppar, pressad vitlök och en klick smör. Vik ihop folien och på grillen med det. Funkar lika bra i ugnen, sätt den på ca 225 grader i så fall.


Fett frukost

Efter att i helgen ha ätit stekt bacon och ägg med vitt bröd. så kände jag att det var dags för att äta lite nyttigare. Så här sitter jag med fil och musli. Och försöker att återfå balansen i magen. Tredje dagen med denna frukosten så började det definitivt att bli lite för mycket. Gott visserligen men bara då och då.


Övertydligt

Jag älskar Brukas skålar och tillbehör. Har en popcornskål hemma som just nu används som förvaring för alla slevar, vispar m.m. Men jag vill gärna skaffa mig fler i den serien.


Åter igen Hamburgare

Var på landet i helgen ju. Självklart blev det hamburgare igen. Inte klagar jag dock, det är alltid lika gott! Har svårt att tröttna på just det. Går ju att variera en hamburgare på så många sätt.

Pappa gjorde även sin goda Hamburgedressing. Här är vad han har i:
Majonnäs
Bostongurka
Crème fraîche
Lite grädde
en nypa salt & nymalen svartpeppar


Nu drar jag till landet

Nu åker jag till landet och solar mig lite. Iaf fram tills på söndag då ska det ju bli lite regn igen. Tur det att jag har ett tusenbitars pussel att roa mig med då. Detta sattes ihop förra helgen (trots att det var sol och varmt ute). Får se om jag har något gott att visa när jag kommer tilbaka till stan.


Jag önskar mig en mixer

Nu har jag funderat på att köpa en mixer i en evighet men jag får aldrig tummen ur. Kanske för att jag inte vet var jag ska få plats med den och för att dem faktiskt kostar en del. Men plats går ju alltid att hitta för den. Men nu är det ju semester på ingång och jag prioriterar en resa utomlands högre än en mixer. Men jag spanar fortfarande på denna mixer från Philips.


Sommar i solen

Mys på landet med frukost i solen och melodikrysset på radion. Så hade jag det i lördags morse och jag hoppas det blir fler liknande lördagar i år. Värmen ska ju vara på väg hit igen, säger dem. Hoppas den stannar lika länge som den gjorde i juni eller längre.


Hamburgare på grillen

Efter att ha avklarat näst sista arbetsveckan innan semestern så åkte vi ut till föräldrarna i fredags och hälsade på. När vi kom dit så blev jag glatt överraskad över att det skulle bli hamburgare till till middag. Så fram med grillen och på med hamburgarna. Pappa hade i lite tabasco i burgarna, vilket blev väldigt gott. Så köttfärs, ägg, salt, peppar, grillkrydda och tabasco.

Ett tillägg från kocken:
Snåla inte med kryddorna, nymalen svartpeppar, grillkrydda och Tabascon. Hamburgare på grillen skall "smaka". Och så skall de göras lite tjocka och oformliga så att de ser riktigt "hemmagjorda" ut. En hamburgerdressing på majonnäs, bostongurka, crème fraîche och lite grädde (en nypa salt och nymalen svartpeppar) blir ruggigt gott till!



Toscatårta utan ansträngning

Inte blir det mycket disk efteråt heller. Jag har testat den två gånger nu och den är lika poppis varje gång och alla tycker den är super god. Den blir saftig och riktigt knäckig på ytan. Inte trodde jag att en kaka på påse kunde bli så god. Men den är helt perfekt och du inte har tid, prylar eller plats att sätta igång att göra ett stor bak. Testa!


RSS 2.0


Tidningsbutiken.se
Matbloggstoppen