Molten chocolate lava cake
200 g mörk choklad
Gör sä här:
Vispa ner äggen i blandningen.
Blanda försiktig i mjölet och fördela i fyra små smörade formar.
Pizzadeg napolitansk
Ingredienser:
Gör så här:
Låt degen vila på bänken övertäckt i 15 minuter, vik den två gånger och låt den vila igen i 15 min. Gör om proceduren 4 gånger och dela sedan upp den i 6 delar efter sista vilan. Förvara i små burkar/matlådor. Låt jäsa i kyl i minst 24 timmar, gärna 48. (Jag brukar köra ca 48 tim)
Tiramisu med Baileys
Godaste Tiramisun görs med Baileys och ska ha vispgrädde i sig har jag upptäckt. Blir lite lättare och inte så stabbig.
8 portioner
Ingredienser
1 burk mascarpone ost (250 g/2,5 dl)
2,5 dl vispgrädde
0,25 dl Baileys
2 ägg
0,75 dl strösocker
1,25 dl espressokaffe
0,75 dl Baileys
200 g savoiardikex
Dekoration:
kakao
Gör så här:
Blanda mascarponen och grädden i en bunke. Vispa tills det blir lagom tjockt och rör ner baileys. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt och blanda det med gräddsmeten tills den är slät.
Blanda kaffe och baileys i en låg skål.
Montering:
Doppa kexen hastigt i kaffe och Baileys blandningen. (Vill du ha kexen mjukare så låt dem suga upp vätskan lite längre. Men tänk på att de suger åt sig vätskan och blir väldigt mjuka fort)
Varva kexen och smeten i en stor form eller små portionsformar i 2-3 lager. Låt desserten dra några timmar i kylen och pudra ytan med kakao innan servering.