Laxkrustader

Något att börja middagen med? Testade detta förra helgen och ville bara ge det som tips. Kan passa bra imorgon! Väldigt lätt att göra och du kan förbereda nästan allt innan. Jag köpte Smördegskrustader från Hatting förra veckan. Tänkte testa att göra en förrätt. Jag gorde ett av recepten som står på baksidan. Den med lax.

Men jag hade rökt istället för gravad lax, det var vad jag hade hemma. Men det funkade lika bra det.

Receptet står på baksidan av kartongen. Jag piffade inte till dem med någon dill men det kan du göra för att få dem att se ännu lite festligare ut.


In med krustaderna i ugnen tar ca 20-25 om jag inte minns fel. Så planera för den tiden och sen några minuter extra för att de ska svalna.




Chokladcupcakes med nutellatopping

100 g mörk choklad i bitar
200 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljpulver
Topping:
2 dl nötcreme, t ex Nutella
björnbär
Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i vattenbad. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan snabbt ner dem och chokladen i smörblandningen.
Ställ tio muffinsformar i en muffinsplåt och fördela ut smeten. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
Bred på nötkräm
och garnera med björnbär.
Här är orginalreceptet som jag följde något sånär. Jag kommer att ha mindre smet i mina muffinsformar och jag kommer har inne dem i ugnen längre. Jag hade inne mina i 25 minuter men jag tyckte min blev väldigt kladdiga. För kladdiga. Och de sjönkihop för mycket efteråt. Så lite mer tid i ugnen nästa gång. 30 min ska jag testa.
Jag delade även upp min smet i 12 muffinsformar. Men det blev för mycket smet i varje form ändå. Så mindre smet eller mer formar, är ett tips. Gör alltså inget om man äter upp lite smet medans man håller på... gött!


100 g mörk choklad i bitar
200 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljpulver

Topping:
2 dl nötcreme, t ex Nutella
björnbär

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i vattenbad. Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan snabbt ner dem och chokladen i smörblandningen.

Ställ tio muffinsformar i en muffinsplåt och fördela ut smeten. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna. Bred på nötkräm och garnera med björnbär.



Mina muffinsformar kommer från Åhlens, 100 st för 50:-.


Smeten var helt underbar! Hade LÄTT kunnat trycka i mig mer av den...


Färdigt! Inte riktigt som jag tänkt mig men ändå... sjukt goda!


RockyRoad

Finns det något mer att säga än MUMS! om dessa...? Jag har ändra lite i Leilas recept. För jag tycker att det kan bli lite för bittert med bara 70% choklad så jag blanda upp min med lite 55% choklad. Tyckte det blev lite godare faktiskt. Värt att testa!

400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
200 g mörk kvalitetschoklad 55 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda samtliga ingredienser. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. När chokladen har stelnat, skär upp den i kuber.


RSS 2.0


Tidningsbutiken.se
Matbloggstoppen