Mjuk pepparkaka
Jag är sugen på att baka mera. Vad passar inte bättre nu när det är pepparkakornas tid av året än mjuk pepparkaka då.
150 g smör eller margarin
3 ägg
3 ½ dl socker
2 ¼ dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Marias pepparkakskryddor
(2 msk lingonsylt)
Smält matfettet och låt svalna. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt gräddfil och matfett. Rör ner mjölet, bakpulvret och kryddorna. Häll smeten i en smord och bröad form 2 l. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200° i 50-60 min eller tills kakan känns torr. (jag har gasugn och hade den inställd på 200° för mig blev kakan klar efter ca 45 min)
150 g smör eller margarin
3 ägg
3 ½ dl socker
2 ¼ dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Marias pepparkakskryddor
(2 msk lingonsylt)
Smält matfettet och låt svalna. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt gräddfil och matfett. Rör ner mjölet, bakpulvret och kryddorna. Häll smeten i en smord och bröad form 2 l. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200° i 50-60 min eller tills kakan känns torr. (jag har gasugn och hade den inställd på 200° för mig blev kakan klar efter ca 45 min)
Kommentarer
Kommenterat av Härligheter enligt Erika
Mjuk pepparkaka är verkligen en höjdare!!!
Erika
Kommenterat av Anna
Visst är det! Jag tycker det slår vanliga pepparkakor alla gånger. (förutom dem från göteborgs pepparkaksbageri)
Trackback