Mockarutor (eller även kallat kärleksmums)

Då har vi bakat igen. Denna gången blev det Mockarutor, som jag är uppvuxen med att kalla dem. För mig är det bara på café som man kallar dem för kärleksmums. Använde espresso istället för vanligt kaffe hade inget annat hemma så varför inte testa. Blev gott men lite starkare. Men jag gillar nog orginalet bättre. Här har du mitt recept iaf.

INGREDIENSER (12 STORA BITAR)

2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
4½ dl mjöl
2-3 tsk bakpulver
150 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

GLACYR:
1½ dl florsocker
4 msk smält smör
4 msk kallt kaffe
1 msk kakao

lite kokos att strö över

Blanda ihop ingredienserna till smeten och häll i en panna och ställ in i ugnen (200° i ca 15 min). Blanda ihop ingredienserna till glasyren under tiden. Tag ut pannan ur ugnen och låt svalna. Häll på glasyren och låt den stelna. Skär upp den i bitar och den är klar att ätas upp!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen