Jordgubbspavlova/hallonpavlova

Här har ni sommarens absolut bästa dessert! Jag brukar använda färska jordgubbar. Men har du hallon nära tillhands så ta det istället. Prova! Alla kommer att älska den! Mums!

Foto: Privat

6 äggvitor
3 ¼ dl socker
3 msk kakao
1 tsk balsamvinäger
50 g mörk choklad, finhackad

5 dl vispgrädde
500 g hallon/jordgubbar
grovriven mörk choklad

Värm ugnen till 180°. Rita en cirkel på ca. 23 cm i diameter på ett bakplåtspapper, lägg på en plåt. Vispa äggvitor tills de bildar toppar. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills marängen är styv och glansig. Häll ned siktad kakao och hackad choklad. Tillsätt balsamvinäger och vänd ned allt tills chokladen har blandat sig med smeten. Bred ut på bakplåtspappret och stryk den jämn. Ställ in i ugnen och sänk till 150°, grädda i 1 tim och 15 min. Stäng av ugnen, glänta på luckan och låt plåten stå kvar tills marängen har svalnat. Vispa grädden luftig och bred ut den över marängen. Arrangera hallon/jordgubbarna ovanpå grädden och hyvla chokladspån över.


Kommentarer
Kommenterat av Johanna

Ser riktigt gott ut :)

2008-07-09 @ 20:25:27
URL: http://johannahockersten.blogg.se/
Kommenterat av Anna

Denna Pavlovan är underbar. Jag lovar!

2008-10-09 @ 22:28:34
URL: http://merinspiration.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen