Kladdkaksmuffins

Vad sägs om ett par mumsiga kladdkaksmuffins. Roligt att göra kladdkaka i portionsformar. På kakburken.se finns det massor med roliga kak & baktillbehör, inreda.com har ju också en del. Jag skulle vilja ha mer kakformar och bak tillbehör. Inte för att jag tror att det skulle få mig att baka oftare men det hade varit kul. Men när jag väl bakar så tycker jag att det är jätte kul och vill bara baka ännu mera.


Foto: Allt om mat


Kladdkakemuffins (recept av Leila Lindholm)

2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g kvalitetschoklad

Tillbehör:
Vispgrädde och färska bär


Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned den med smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen