Rotfrukter i ugnen

Rotfrukter i ugn är helt underbart gott. Det är en höstfavorit här hemma. Lätt att förbereda om du ska ha gäster men vill slippa stå i köket när dem har kommit. Här är lite tips på vad du kan ha i:

rödbeta
morot
kålrot
palsternacka
gulbeta
sockerbeta
rotselleri
potatis
sötpotatis
Du kan även testa att lägga på blomkål och broccoli om du gillar det.

Jag brukar lägga på rödlök och paprika när det är cirka 10 minuter kvar.

Sätt ugnen på 225°. Tvätta, skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg i en het, oljad ugnsplåt eller på bakplåtspapper. Strö över havssalt, rosmarin och timjan samt olivolja. Rosta mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen