(Het)Tomatsoppa

4 portioner, tillagningstid 10-15 minuter

1-2 gula lökar
1 msk margarin eller smör
1 msk vetemjöl
1 burk passerade tomater (ca 400 g)
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk basilika
salt
peppar
tomatpuré

(Jag kommer att spice upp min soppa med lite tabasco eller chili.)

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i fettet i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomaterna, vattnet, buljongtärningen och smulad basilika. Koka under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt, nymalen svartpeppar och tomatpuré. Blanda eventuellt i grädden eller servera en klick crème fraiche i varje tallrik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen