Rivierakyckling med gröna och svarta oliver

Jag fastnade för detta receptet som var med i senaste Buffé. Lät väldigt gott. Så det ska provas!

Portioner: 6

2 kg kycklingklubbor (eller kycklinglår)
1 1/2 dl hackad färsk timjan (ca 1 kruka)
1 kruka basilika
2 paket körsbärstomater (à 250 g)
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
375 ml vitt vin (eller matlagningsvin)
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vatten
2 lagerblad
2 burkar blandade gröna och svarta oliver med kärnor (á 215 g)
1 grön eller gul zucchini
olivolja
salt
grovmalen svartpeppar
Parmesan

Skär bort kycklingskinnet där det är som tjockast. Släng det. Lägg kycklingen i en bunke. Häll över 1 msk olivolja, 1 msk timjan (spara resten) och 10 basilikablad. Vänd runt och låt marinera medan resten förbereds.
Skär körsbärstomaterna i halvor. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Skala löken och skär i klyftor.
Hetta upp 3 msk olivolja i en stor kastrull (eller stek i stekpanna och lägg efter hand över i en kastrull). Bryn kycklingdelarna på båda sidor tills de får färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med utan att ta löken tar färg.
Tillsätt vin, buljongtärningar, vatten, hälften av tomaterna, timjan, lagerblad, oliver och 2 hela basilikastjälkar. Låt koka i 15–20 minuter eller tills kycklingen är färdig.
Hyvla zucchinin fint med en osthyvel. Lägg ner zucchini och resten av tomaterna när ca 3 minuter av koktiden återstår. Smaka av med 2 krm peppar och ev salt. Strö över basilikan och servera grytan med nykokt pasta och hyvlad parmesan.

Uppdatering: Den funkade utmärkt till lunch dagen efter. Men idag blev det couscous till. Måste nog säga att det till och med var godare med couscous. Suger åt sig såsen lite bättre.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen