Panpizza

Här blir det tjock botten! Mums.. perfekt fredagsmat. Hade några kompisar över igår och bjöd på pizza. Testade att ha på lite parmaskinka och ruccola blev väldigt gott och lite lyxigare. Nästa gång ska jag testa parmaskinka, svarta oliver med kärnor, fetaost, ruccola och tzatziki. Typ något såhär...

En stor plåt. 225° i ca 50 minuter

Deg:
6 dl ljummet vatten
50 g jäst
Svartpeppar (ganska mycket)
Cayennepeppar
Oregano
en nypa socker
3 tsk salt
½ dl olivolja
1½ liter mjöl

Blanda ut jästen med vatten i bunken. Ha i kryddorna och olivoljan. Häll i mjölet, lite i taget. Kan hända att du får ha i lite mer mjöl än vad jag har skrivit. Någon deciliter extra kanske.

Topping:
1 burk Passerade tomater (jag brukar ha i några droppar tabasco för att få lite mer smak)
600 g Riven ost
400 g Nötfärs (nötfärs blandat med svartpeppar, salt och ett ägg)
Färska champinjoner (skivade)
ett paket Bacon (klipp i mindre bitar)

Välj precis det du är sugen på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen