Bondbröd

Då testar vi ett nytt brödrecept igen. Väldigt enkelt detta med. Står i ugnen just nu... Blev ett väldigt lätt och luftigt bröd, jag skulle vilja ha ett som är lite mer kompakt.

13-14 dl vetemjöl
50 g jäst (1 paket)
2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk neutral olja
5 dl vatten, 37°

Mät upp vattnet, värm till 37°. Smula i jästen i bunken häll över vattnet och blanda. Tillsätt oljan, saltet och sockret. Blanda i lite mjöl i taget. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

Knåda degen någon minut på mjölat underlag. Forma ett stort eller två mindre bröd. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Skåra med vass kniv och jäs på nytt under handduk 30 minuter.

Sätt in brödet i ugnen, 250°. Stäng av värmen efter 10 minuter och låt brödet stå kvar ytterligare 15-20 minuter. Stort bröd kräver längre tid. Knacka på brödet. Låter det ihåligt är det färdigt.


Kommentarer
Kommenterat av Linnéas Skafferi

Hej!



Jag har tyvärr ingen bild på den färdiga pizzan, vi var så hungriga och det var så gott, så några bilder hann vi inte med!

Men om pizzadegen kavlas ut riktigt tunn då blir det en tunn botten av detta recept! Som köpte fast mycket, mycket godare!

2009-01-27 @ 16:08:57
URL: http://linneasskafferi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen