Sallad med limemarinerad kyckling och vinägrett

Mycket ingredienser som man inte alltid har hemma men det såg gott ut och det låter gott.

INGREDIENSER (4 portioner)

600 gram Kycklingfilé
1 förp. Mâchesallad
2 huvuden Romansallat (baby)
2 knippen Rucolasallat
1 styck Rödlök
2 styck Avokado

Marinad:
2 dl Olivolja, 1 styck Lime, 0,5 styck Chilifrukt, 1 krm Senapsfrö, Pepparblandning, Flingsalt

Vinägrett:
1 msk Persilja (finhackad), 3 msk Basilika (finhackad), 4 msk Parmesan (nyriven), 1 dl Olivolja,
2 msk Vitvinsvinäger

Marinad: Blanda kryddor och olivolja i en skål. Riv ner skalet från limen i skålen och pressa ut saften. Rör om och lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och blanda ordentligt. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.

Tag ut kycklingfiléer och låt dem rinna av något på hushållspapper. Stek dem sedan på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta. Låt dem svalna. Gör salladen under tiden. Skölj salladen, skala och skär löken i ringar. Skär avokado i klyftor och lägg upp vackert på en tallrik. Skär sedan upp kycklingen i bitar och lägg dem ovanpå salladen.

Vinägrett: Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen. Servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen