Surdeg: Dag 1, på kvällen

Japp då börjar vi...jag SKA lära mig baka riktigt mumsiga bröd. Jag hade bara fint rågmjöl hemma så jag chansar med det. Med fet chans att misslyckas igen. Vi får väl det hur det går denna gången.

1 ½ dl ljummet vatten
1 tsk honung
1 ½ dl grovt rågmjöl

Värm en skål genom att fylla den med hett vatten. Häll det ljumna vattnet i skålen och rör ut honungen i vattnet. Blanda sedan i mjölet och rör tills alla klumpar har löst sig. Om mjölet suger upp mycket vatten kan man behöva tillsätta en skvätt vatten till. Täck med plast och låt skålen stå på ett varmt ställe, t.ex. i skåpet övanför kylen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen