Athensk kyckling

Detta har jag gjort många gånger och det är lika lätt och gott varje gång. Det gäller bara att ha en wok eller stor stekpanna. En lätt men mättande rätt.

Räcker till 4 portioner

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 gul lök
2 paprikor i olika färger
1 bit gurka, ca 20 cm
1 1/2 msk olivolja
1 tsk smör
1 tsk timjan
1/2 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g fetaost
ca 12 svarta oliver

Skär kycklingfiléerna i smala strimlor. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna gurkan. Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna tills smöret är brunt. Woka kycklingen i omgångar ca 2 minuter under omrörning eller tills kycklingen fått färg. Tillsätt lök, paprika och gurka och woka ytterligare 3–5 minuter. Krydda med örter, salt och peppar. Skär osten i bitar och blanda i woken tillsammans med oliverna. Servera woken med lantbröd eller pitabröd och citronklyftor att pressa över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen