Grönsakspaket och rödvinssmör

Servera till Grillad entrecôte.

Till 4 personer

Potatis och purjolöksknyte:

6 stora potatisar
1 purjolök
3 msk smör
salt och peppar

Grönsaksknyte:
morötter
sockerärtor
champinjoner
rödlök
chili
smör
salt och peppar

Rödvinsmör:

500 gr rumstempererat smör
4 rödlökar
50 cl rött vin
salt
svartpeppar


Potatis och purjolöksknyte: Skala potatisen samt skölj purjolöken. Skär sedan båda i 1 cm tjocka skivor. Riv loss ca: 30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om. Linda ytterligare 2 lager folie runt. Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca: 20 minuter.

Grönsaksknyte: Skär upp allt utom chilin i tre / fyra cm stora bitar. Finhacka chilin och blanda med dom övriga grönsakerna. Riv loss ca 30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om. Linda ytterligare 2 lager folie runt. Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca: 20 minuter

Rödvinsmör: Hacka rödlöken fint. Sautera sedan i en kastrull utan att ta färg. Efter fem minuter häll i hälften av vinet och rör om. Späd sedan efter med mer vin efterhand som det kokar bort. När allt vin är bortkokat och löken torr, låt den svalna innan den blandas med smöret. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen