Rabarberpaj

Nu har jag gjort Rabarberpaj för första gången. Mmmmm... blev riktigt bra. Rabarberna vi har på landet är inte särskilt sura, jag gillar det sura i rabarbern, undra vilken sort det är vi har? Lika god som alltid blev pajen iaf.

5-6 Rabarber
3 ägg
2 ¼ dl socker
2 ¼ dl vetemjöl
100 g smör
1 ½ -2 dl pärlsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölet under omrörning(inte vispning) Häll smeten i en välsmord och bröad liten långpanna eller annan stor form (använder du en pajform så ska det vara av den större modellen). Fördela hallonen ovanpå. Hyvla det kalla smöret direkt från paketet över hallonen med osthyvel. Strö pärlsockret jämnt över hela ytan. Grädda i ugn 175°, 35-45 min. Servera med glass eller grädde. (Rabarber kan bytas mot hallon, eller vinbär.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen