Rulltårta med hallon

Räcker till ca 20 bitar

3 st ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
strösocker till rullning

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda, i cirka 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.


Tips!
Om det är knepigt att få bakplåtspappret att lossna från kakan kan du lägga en fuktig handduk på pappret i någon minut. Då brukar det lossna lättare.

Gillar du choklad bättre?
Byt ut ½ dl vetemjöl till kakao om du vill göra en chokladrulle, men lägg då till 50 gram smält smör i smeten också eftersom kakaon har en tendens att torka ut kakan.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen