Rårakor

Hittade detta receptet hos Victoria har testat att göra hemma själv innan men jag har (tro det eller ej) misslyckats. Det har inte blivit gott alls. Nu är det många år sedan jag gjorde det sist... så det är nog dags att göra ett nytt försök.

4 portioner

ca 8 potatisar, av FAST sort
smör att steka i
salt & peppar

Riv potatisen grovt och blanda med salt & peppar i en bunke. Lägg i en rejäl klick smör i stekpannan och låt det bli gyllenbrunt. Forma potatisen till 4 klickar och platta till dem i stekpannan. Stek gyllenbrun och lite knaprig på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper en stund och servera sen genast med valfri topping.


Förslag på vad man kan toppa med hade hon också:
- kallrökt lax och färskost med pepparrotsmak. toppa med finklippt gräslök
- skagenröra och räkor. toppa med svart caviar
- gräddfil, finhackad rödlök och röd caviar. (eller stenbitsrom) toppa ev med dill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen