Saftig fläskfilé

Fredagens middag blev en riktigt mättande. Fläskfile är så lätt att göra och riktigt gott. Stek den runt om så att den får en stekyta. Linda in den i folie och in i ugnen ca 15-20 min eller stoppa in en termometer och ta ut den när den är uppe i 70°. Låt den vila 5-10 minuter innan du skivar upp den. Spara saften som bildas i foliepaketet och gör en sås på det.  Till det hade vi kroketter, haricots verts och sås gjord på sky och champinjoner i.



Jag brukar faktiskt steka upp champinjoner (färska eller burk välj själv) och lägga i foliepaketet. Dem suger åt sig lite av smaken från köttet. Perfekta att ha i såsen eller strö över maten i slutet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen