Världens godaste kyckling...

...vi får väl se. Ikväll testar jag ett nytt recept med hel kyckling. Tycker det är så gott med hel kyckling men framför allt så är det väldigt lätt att göra. Hittade detta recept på en sida för läääänge sedan men jag kommer inte ihåg var... 

Krydda kycklingen med salt, peppar, curry, oregano, pressad vitlök, pressad citron (lägg citronklyftor i formen och inuti kycklingen också), häll lite smör eller olivolja över kycklingen och dessutom vitt vin (ganska mycket vin).

Då du grillar kycklingen rinner fettet från skinnet av ner i ugnsformen där vinet och de överflödiga kryddorna hamnat. Gott att göra sås av sedan. Kycklingen grillas i ugnen på ca 200 grader i 1,5 timme. Servera med ugnsbakad potatis eller ris, baguett och såsen.


Testat!
Det luktade curry i tre dagar efter att jag gjorde den här rätten. Hehe... iaf. Resultatet blev helt okej. Jag måste bara lära mig att krydda mycket mer än vad jag gör. Jag är för mesig med kryddorna. Så mitt tips är att krydda på mycket mer än vad du tror. Smakar inget annars.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen