Sliskig chokladpudding (Gooey chocolate puddings)

Väldigt sött. Gott men väldigt mycket och sött. Jag kan tänka mig att ha i mindre socker och mer choklad nästa gång jag gör denna.

Antal portioner: 4

125 g mörk choklad av hög kvalitet i mindre bitar
125 g osaltat smör
3 st stora ägg
150 g socker
35 g fint vetemjöl, gärna idealmjöl
smör och mjöl till formarna
4 dl vispgrädde, lätt vispad

Gör så här
1. Dessert för en snabb efter-jobbet-bjudning för fyra.
2. Innan du ens tagit av dig ytterkläderna, lägg choklad och smör i en skål eller djup tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten. (Nu kan du ta av dig.) Rör om då och då tills allt smält. Det går även bra att använda i micron, cirka 2 min på medium värme.
3. Vispa ägg, socker och mjöl i en annan skål. Det behöver inte bli pösigt, bara väl blandat. Rör ned choklad-smörblandningen lite åt gången. Ställ åt sidan.
4. Smöra och mjöla fyra 2 1/2 dl formar av porslin eller aluminium.
5. Sätt ugnen på 200° en halvtimme innan ni ska äta efterrätten.
6. När varmrätten är klar är det dags (det gör inget om bordet är tomt på mat i 10 minuter!): häll smeten i formarna och grädda i ugnen tills ytan är stel och spricker lite och puddingarna lossnat från kanten. Det tar cirka 10 minuter. Servera genast med en kanna kall, kall vispgrädde för gästerna att ta för sig av.





Recept Nigella.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen