Frasigt och luftigt rostbröd

Blir 2 bröd.

150 g smör
6 dl vatten
2 ägg
1 1/2 msk honung
1 1/2 msk flingsalt
50 g jäst
ca 2 liter mjöl
4 msk vallmofrön
1 uppvispat ägg till pensling

1. Smält smöret och blanda med vatten. Vispa i äggen, tillsätt honung och salt.
2. Smula jästen i en bunke. Rör ut med lite av degvätskan. Tillsätt resterande vätska och mjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg.
3. Låt jäsa under bakduk.
4. Smöra och strö vallmofrön i två avlånga brödformar. Dela degen i två delar, knåda och lägg i formarna. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Pensla bröden varsamt med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
6. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
7. Stjälp upp ur formarna och låt svalna på galler under en handduk.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen