Bruschetta med tomat och basilika

Tillagningstid: Max 20 min

Ingredienser
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
4 tomater. gula och röda
1/2 kruka basilika
salt och nymalen svartpeppar
4 skivor lantbröd

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°C.
2.Skölj och skär tomaterna i små tärningar. Strimla basilikan och blanda ihop med tomaterna. Ringla över några droppar av olivoljan och smaka av med salt och peppar.
3.Grilla brödskivorna i 250°C på ett galler i övre delen av ugnen eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök. Droppa över lite olivolja.
4.Fördela tomaterna på de nyrostade brödskivorna.

Tips!
Variera tomatröran med en röra på kikärter, röda och gröna bönor, kokta linser som blandas med finhackad lök, vitlök, bladpersilja, basilika, pressad lime och lite honung.
Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen