Pizzadeg napolitansk

Jag har testat mig fram till det BÄSTA pizzadeg-receptet och efter att ha nördat ner mig och testat många recept och varianter så har jag nu hittat ett grymt recept. Denna är med fluffiga kanter i napolitansk stil. Det är det bästa hemma-receptet jag lyckats med hittills. 
 
Degen räcker till 6 pizzor
 
Ingredienser:
700 ml vatten kallt
2,5 g färsk jäst
1 kg Tipo 00 mjöl
27 g salt

Gör så här:
Låt degen vila på bänken övertäckt i 15 minuter, vik den två gånger och låt den vila igen i 15 min. Gör om proceduren 4 gånger och dela sedan upp den i 6 delar efter sista vilan. Förvara i små burkar/matlådor. Låt jäsa i kyl i minst 24 timmar, gärna 48. (Jag brukar köra ca 48 tim)
 
Ta fram degen i rumstemperatur 1 timma innan du ska baka av dem. 

Baka av pizzorna i så hög temperatur du kan ha i din ugn. Jag kör över och undervärme på 285° i ca 12 min. Det blir bra i min ugn. 
 
För tips på hur du ska baka ut degen rätt så du får de där frasiga och fluffiga kanterna så är mitt tips att söka på klipp "hur du bakar ut en pizza". 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen