Tiramisu med Baileys

Godaste Tiramisun görs med Baileys och ska ha vispgrädde i sig har jag upptäckt. Blir lite lättare och inte så stabbig.


 8 portioner


Ingredienser

1 burk mascarpone ost (250 g/2,5 dl)
2,5 dl vispgrädde
0,25 dl Baileys
2 ägg
0,75 dl strösocker

 

1,25 dl espressokaffe
0,75 dl Baileys
200 g savoiardikex

 

Dekoration:
kakao

 

Gör så här:
Blanda mascarponen och grädden i en bunke. Vispa tills det blir lagom tjockt och rör ner baileys. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt och blanda det med gräddsmeten tills den är slät.

 

Blanda kaffe och baileys i en låg skål.

 

Montering:

Doppa kexen hastigt i kaffe och Baileys blandningen. (Vill du ha kexen mjukare så låt dem suga upp vätskan lite längre. Men tänk på att de suger åt sig vätskan och blir väldigt mjuka fort)
Varva kexen och smeten i en stor form eller små portionsformar i 2-3 lager. Låt desserten dra några timmar i kylen och pudra ytan med kakao innan servering.

 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen