Fetaostlax

Då var hösten på väg. Då åker ju även höst favoriterna fram igen. Detta är en jätte smarrig rätt och jag skulle säga att den är lätt att göra också. Servera den med rotgrönsaker i ugnen. Här är receptet igen. Har nog lagt upp det någon gång innan men här kommer det igen.

4 port, 35-45 min

700 g laxfilé
150 g Fetaost
2 dl Creme Fraiche
1-1½ dl Blandade oliver (gröna/svarta)
1 vitlöksklyfta
Oregano

Mosa fetaosten och hacka oliverna fint. Blanda med creme fraichen. Krydda med oregano och pressa i vitlöken. Gillar du vitlök kan du ta två men smaka av. Röran ska inte bli för lös så ha inte i för mycket creme fraiche, då rinner den av laxen och hamnar överallt förutom på laxen. Smeta ut röran över fisken och in i ugnen på 200° i ca 20–30 min beroende på hur stor och tjock laxbiten är.
Jag brukar servera med ugnsrostade rotfrukter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen